A városvédők is készülnek az adventi programokra

A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület szervezi a Békési Advent Programsorozat első adventi hétvégéjét.

December 1-jén, szombaton 16 órától hagyományőrző kézműves foglalkozással várja a Kecskeméti Gábor Kulturális Központba a gyermekeket, felnőtteket és családokat egyaránt, ahol a részvevők az adventi koszorú készítés rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek. Foglalkozásvezető: Balog Gáborné. A foglalkozáson való részvétel mindenki számára ingyenes.

(A nagy érdeklődésre való tekintettel idén csak a gyerekek számára biztosítunk koszorúkészítési lehetőséget, a szülők gyermekük koszorújának készítésébe kapcsolódhatnak majd be. Köszönjük szíves megértésüket!)

December 2-án, vasárnap 10:30-tól a Széchenyi téren, a Bíróság előtt, a város karácsonyfája közelében nyílik az adventi ünnepkörhöz tartózó kirakodóvásár, ahová a Békési Mikulás is ellátogat.

10:30-tól köszönti a megjelenteket Szojka Petronella, a Jantyik Mátyás Múzeum néprajzos-muzeológusa, majd Krizsanyik Győző, a Kegyelem Gyülekezet lelkipásztora igét olvas és áldást mond. Ezt követően bemutatkozik a Reményhír Szakközépiskola Alapokú Művészeti Iskola diákjai, valamint a Békési Kistérségi Óvoda Korona utcai Tagóvoda gyermekei.

Kapható lesz az adventi hétvégéken kürtős kalács, kemencés lángos, forralt bor és forró tea is.

Facebook oldalunkon nyereményjátékot is hirdettünk! Az ott nyilvánosan megosztók között egy 5.000 Ft értékű családi étel- és italfogyasztást sorsolunk ki.

Rendezvényeinkre a belépés ingyenes. Szeretettel várunk mindenkit!

654 bekesiadvent 2018

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet