Honismereti Tábor - 1. nap

Július 4-én békési és hegyközkovácsi gyermekkel megkezdődött a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület Honismereti tábora. 

Kálmán Tibor békési polgármester köszöntötte a hegyközkovácsi, Forró László hegyközkovácsi református lelkész pedig a békési gyermekeket. A gyerekek Békés történetéről, a település kialakulásáról, illetve a nevezetes épületekről hallhattak előadást dr. Fábián Judit egyesületi titkártól. Az előadáson szó volt Békés és Hegyközkovácsi kapcsolatáról, a kitelepült békési családokról és a testvérvárosi kapcsolat mibenlétéről is.

Az előadást követően a dánfoki étterembe hívtuk a táborozó gyermekeket és a meghívott vendégeinket egy közös ebédre. Ebéd utáni pihenőt követően a dánfoki szabadstrandon töltöttük a délutánt, ahol a gyerekek élvezettel lubickoltak a vízben és szinte megállás nélkül csúszdáztak. Megcsodálták Dánfok természeti értékeit, kagylókat is gyűjtöttek. A 10000 Békés-Lépés kezdeményezéssel és a sétálók csapatával is megismerkedtek a táborozók az immár 80. sétán. A pizzavacsorát és a limonádét a City Falatozóban töltöttük.

Holnap folytatjuk!

Az első napról készült képek a galériában ide kattintva megtekinthetőek.

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet