Bagoly László (2012)

 

Békés Város Képviselő-testülete 95/2012. (III.29.) számú határozattal "Békés Városért" kitüntetést adományoz BAGOLY LÁSZLÓNAK.

BAGOLY LÁSZLÓ

Bagoly László 1966-ban született Berettyóújfaluban. Általános iskolai és középiskolai tanulmányait követően Debrecenben, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett kürt tanári diplomát 1987-ben. Már főiskolai éveiben is gyakornokként a békési zeneiskolába került, a diploma megszerzése után pedig fúvós tanár és a fúvós tanszék vezetője lett Békésen.


Oktatói, nevelői munkáját nagy lelkesedéssel kezdte, amelynek eredményeképpen már az első években – és azóta is – számos megyei és országos valamint nemzetközi versenyen értek el dobogós helyezést növendékei. 1995-ben 2. díjat, 2004-ben 1. díjat érdemeltek Kisújszálláson az Országos Zeneiskolai Kürtversenyen. 2003-ban szintén 1. díjjal büszkélkedhettek a Békés-tarhosi Zenei Napok keretében megrendezett Nemzetközi Kürtversenyen. Számos megyei rézfúvós verseny kiemelt első helyezettjei lettek.


Tanítványai közül többen a zenei pályáját választották élethivatásul, zenélnek az ország több zenekarában, tanítanak zeneiskolában úgy, mint Csökmei Margit trombitaművész Svédországban, Bereczki Gábor kürttanár a békéscsabai Zeneművészeti Szakközépiskolában.


Immár 20 éve vezetésével szerveződött újjá városunk ifjúsági fúvószenekara, akikkel azóta is komoly szakmai sikereket ér el hazánkban és külföldön egyaránt.


Bagoly László különleges kihívásnak érzi ezt a feladatot ma is, hiszen nemcsak szakmailag, zeneművészetileg nagy lehetőség, hanem emberformáló, közösségteremtő alkalom is számára. A zenekar létszáma évről-évre növekszik, jelenleg 40-45 állandó tagja van, kiemelt eseményeken eléri a 60 főt is. A Zenekar folyamatosan részt vesz a város állami, társadalmi és kulturális eseményein.


4 éve az Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója Békésen, és 3 éve a Békés-tarhosi Zenei Napok művészeti vezetője. Munkáját az igényesség, a közérthetőség és a változatosság jellemzi.


25 éve szólamvezetője a Príma-díjjal kitüntetett Békés Megyei Szimfonikus Zenekarnak. Évekig tagja volt a Békéscsabai Kamarazenekarnak.


Húsz éve tanít zenét Vésztőn, ahol részt vesz a városi zenei életében.


Tagja a Békés Megyei Kürt Kvartettnek.


Áldozatos és lelkiismeretes munkája során többször elnyerte a "Legjobb felkészítő tanár-díjat", 2010-ben pedig "Nefelejcs díjban" részesült.


BAGOLY LÁSZLÓ igazgató-karnagy Békés város oktatási, nevelési, művészeti tevékenységében végzett több mint 25 éves kiemelkedő munkásságáért "Békés Városért" kitüntetésben részesül.

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet