Balla Illésné (2010)

Békés Város Képviselő-testülete 126/2010. (III. 25.) számú határozattal Békés Városért kitüntetést adományoz Balla Illésné tanárnőnek!

BALLA ILLÉSNÉ

Balla Illésné Békésen született, általános és középiskolai tanulmányait is itt végezte. Főiskolai tanulmányait Szegeden, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola testnevelés-biológia tanári szakán végezte, diplomáját 1970-ben szerezte.

Tarhoson kezdett el dolgozni, majd visszakerült Békésre, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában tanított. 1994-ben a református egyház visszakapta általános iskoláját, és az intézetvezető lelkész felkérésére kezdett el tanítani az egyházi iskolában.

Az elhivatottság, a munka és a gyermekek iránti szeretetét bizonyítja, hogy nyugdíjba vonulása után is fáradhatatlanul dolgozik.

Jó szakemberként hamar felismeri a gyermekekben szunnyadó tehetséget, és fáradtságot nem ismerve foglalkozik velük. Tanítványait az egészséges életmód, a mozgás a sport szeretetére neveli. Az évtizedek folyamán nagyon sok sportsikert tudhat magáénak, melyhez a kitartás, küzdeni tudás elengedhetetlen, s ehhez szerető szigorral juttatta el a gyermekeket céljaik eléréséhez.

Egyik kezdeményezője volt a síoktatás és sí táborozás meghonosításának a városban. Aktív közreműködője volt a 80-as években a testnevelési tagozat megszervezésének, ezzel hozzájárult és a mai napig hozzájárul a tehetséges tanulók fejlesztéséhez és a sport utánpótlás képzéshez.

Évtizedekig volt tagja a megyei diáksport bizottságnak és több mint 20 évig vezette a városi diáksport bizottságot.

Iskolai tevékenysége mellett a városi sportversenyek, atlétikai rendezvények aktív kezdeményezője, szervezője. A városi diák sportbizottság elnöke. Szakmai tapasztalata, tudása, tekintélye nélkülözhetetlen.

Balla Illésné neve összeforr az atlétikával, a sporttal, a pedagógiával, az emberséggel. Volt tanítványai, az iskola diákjai szívesen visszajárnak hozzá, s gyermekeiket is jó szívvel bízzák rá.

Balla Illésné Tanárnő Békés város oktatásában és sportéletében kifejtett kimagasló tevékenységéért veszi át a Békés Városért kitüntető címet.

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet