Balogh József (2009)

Békés város Képviselő-testülete 103/2009. (III. 26.) KT számú határozattal Békés Városért kitüntetést adományoz Balogh József Úrnak!

 
BALOGH JÓZSEF
 
 
Balogh József  asztalitenisz szakvezető és edző Békésen született, aki már hosszú évek óta kitartással  dolgozik azon, hogy ez a sportág nagyobb ismertséget szerezzen a városban, valamint a magyar bajnokság élvonalában és más osztályaiban szereplő békési női és férfi csapatok által Békés város neve országosan ismertebbé váljon.
 
Fáradhatatlan munkájának fontos részét képezi a város által juttatott támogatást kiegészítő szponzori pénzek felkutatása azért, hogy a Békési Tornaegylet asztalitenisz szakosztálya életben maradjon, és a korábbi években megszokott eredményességgel szerepeljen.
 
A Békési Tornaegylet asztalitenisz csapatai eredményesen szerepelnek a bajnokságokban. Jóval eredményesebben, mint ahogyan a rendelkezésre álló anyagi lehetőségekből, a felkészülés, a versenyzés és versenyre eljutás körülményeiből ez következhetne. Jelenleg a női együttes veretlenül vezeti a NBI-s bajnokságot, jó eséllyel meg is nyerheti.
 
A férfi első csapat az Extraligában vitézkedik (immár évek óta soraiban tudva a sportág élő legendáját Klampár Tibort). A sportegyesület második csapata is az NBI-ben játszik, a középmezőnyben.
 
A helyi és megyei sajtóval jó kapcsolatot ápol, noha tudja, hogy ez a sportág a nyilvánosságban mindig kisebb hírértéket hordoz, mint egy labdajáték.
 
Balogh József asztalitenisz szakvezető és edző részére több évtizedes sport tevékenysége, sportága iránti elkötelezettsége és lokálpatriotizmusa, Békés város asztalitenisz sportágban kifejtett kimagasló munkája elismeréseként adjuk át a Békés Városért kitüntető címet.

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet