Barta István Zoltán (2009)

Békés város Képviselő-testülete 101/2009. (III. 26.) KT számú határozattal Békés Városért kitüntetést adományoz Barta István Zoltán Úrnak!

 
BARTA ISTVÁN ZOLTÁN

 
Barta István Zoltán egyéni vállalkozó Békésen született, általános iskolai tanulmányait Tarhoson, majd szülővárosában, a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban végezte. 1992 óta egyéni vállalkozóként tevékenykedik, számos ötlet, újítás szülőatyja, még ebben az évben saját ötletként és saját erőből létrehozta az ország első „Munkanélküliek Boltját”, a mai szociális boltok elődjét.
 
1998-ban körülkerítve városunkat az elhíresült békési madzaggal ötletgazdája lett városunk ma már meghatározó, országosan elismert háromnapos fesztiváljának, a Madzagfalvi Napoknak. 2000-ben felállította a Madzagfalvi Emlékművet, melyet később felajánlott a város részére.
 
A tulajdonát képező Barta Udvarban évek óta ingyenesen helyet biztosít a helyi Vöröskereszt raktárának, számtalan élelmiszer akciójával segíti a rászorulókat.
2003-ban a térségben elsőként kezdte működtetni a Békési Postapartner szervezeti egységet, mely most is működik. 2007-ben megkapta az „Év Posta Partnere” címet, melyet az Egyetemes Postaegyesület vezérigazgató-helyettesétől vehetett át.2008-ban a Prímagáz partnereként újabb elsőséget könyvelhetett el a Prímagázfutár verseny I. helyezésével.
 
Munkája mellett kiemelendő a városért végzett közérdekű tevékenysége. Ötleteivel, újszerű megoldásaival önzetlenül segíti a város rendezvényeit. Tevékenységével jó hírét viszi városunknak az országban.
 
Barta István Zoltán egyéni vállalkozó részére Békés városért végzett önzetlen közösségi és közéleti tevékenységéért adjuk át a Békés Városért kitüntető címet.

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet