Békési Hagyományőrző Népdalkör (2000)

Békési Hagyományőrző Népdalkör
civilszervezet
Békés Városért
2000

1966-ban alakult a Városi Nyugdíjas Klub, melynek jogutódjaként a Békés Városi Nyugdíjas Egyesület a mai napig aktívan működik. Tagjai sorából önszerveződéssel jött létre az énekkar, mely 1977-től Körözsi Ferenc vezetésével a közös éneklés öröme mellett a hagyományőrzést is céljául tűzte ki. Tevékenységük színjátszással bővült. 1999-ben a Kórusok Országos Tanácsa által rendezett minősítő versenyen ezüst fokozatot ért el.


14 évvel ezelőtt indult a Békés Megyei Nyugdíjas Ki Mit Tud? , melyen a békésiek minden évben részt vettek, s a legtöbbször az 1-2. hely valamelyikét hozták el. A dalkör tagjai gyakran vállalkoztak egyéni és kisebb csoportos szereplésre ének, citera, versmondás kategóriában. A rendszeres eredményes részvétel elismeréseként eddig három alkalommal Békés rendezhette meg a megyei találkozót.


A népdalkör a város közéletében is aktívan tevékenykedik, rendszeresen részt vesz a városi rendezvényeken, ünnepségeken, településünk hírnevét bélmegyeri, gyulai, csorvási, orosházi, békéscsabai, stb. fellépésekkel öregbítette. A dalkör tagjai országos döntőkig jutottak el, a megyén kívül vitték Békés nevét.


A város érdekében, nevének öregbítése terén, hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenységéért a Békési Hagyományőrző Népdalkör "Békés Városért" kitüntetésben részesült.

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet