Békési Mihály (2006)

Békési Mihály
pedagógus, sportvezető
Békés Városért
2006

Békési Mihály pedagógus és sportvezető felsőfokú végzettsége megszerzése után, 1974-től az 1. sz. Általános Iskolában, majd 1977-től a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium tanára, egy évtizedig igazgatóhelyettese volt.
Nagy türelemmel, fáradságot nem ismerve segítette a pályakezdő kollégák beilleszkedését a tantestületbe, átadta évtizedes tapasztalatait, a tanulókkal példamutató kapcsolata, az elmúlt 40 év alatt, pedagógiai pályafutása során osztályai összekovácsolódtak.


Mint szakos tanár a labdajátékok elkötelezettje, kosár- és kézilabda sport iránti szeretetét továbbadta a város ifjúságának.


Békés város elismert sportszakembere, hiszen a békési női kosárlabda NB II-es és az NB I-es férfi kézilabda kft. ügyvezetője volt, az ifjúsági csapatot edzette.


Békési Mihály pedagógusként és sportvezetőként is áldozatos munkájával mindent megtett azért, hogy a kiváló sporteredmények mellett a diákok érettségi bizonyítványt szerezzenek, tanulmányaikat egyetemeken, főiskolákon folytathassák.


Békési Mihály a városban végzett négy évtizedes munkája, emberi magatartása és példamutatása lapján "Békés Városért" kitüntetésben részesült.

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet