Belleli Lajos (2011)

Békés Város Képviselő-testülete 131/2011. (III. 31.) számú határozattal "Békés Városért" kitüntetést adományoz BELLELI LAJOSNAK.

BELLELI LAJOS

Belleli Lajos iskolái elvégzése után 1960-tól Békésen asztalosként vállalt munkát. Szakmája mellett ökölvívó sportolóként Kiskunhalason, majd Békésen tevékenykedett, később edzőként és versenybíróként segítette a ökölvívó sportágat.


1983 és 2008 között, 25 éven át részt vett a város ipartestületének szakmai munkájában előbb a Kisiparosok Országos Szövetsége helyi szervezetének titkáraként, majd a Békési Ipartestület ügyvezetőjeként. Közreműködésével többek között az új adótörvény alkalmazása és az új szervezeti működésre való átállás nagyon sok változást hozott a város iparosainak életében.


1994-2010 között önkormányzati képviselő, 4 éven át a Sportbizottság elnöke. Képviselőként határozottan kiállt a városban működő vállalkozások és iparosok érdekeiért, igyekezett konszenzust találni a város vezetőivel, képviselőivel.


Szervező munkája eredményeként a városban az ő lakókerületében elsőként kezdték kiépíteni – lakossági társadalmi munkával megvalósítva – az útalapokat a Lengyel Lajos utcában, mely később példaként szerepelt a további városi útalapok elkészítésében.


1968-ban a Vállalat Kiváló Dolgozója címet kapta meg a Békés Megyei Víz- és Csatornamű Vállalatnál, 1974-ben az Országos Vízügyi Hivatal kitüntetését nyerte el.


Belleli Lajos eredményes sportolói, sportvezetői, közéleti és az ipartestületben végzett áldozatos munkájáért "Békés Városért" kitüntetésben részesül.

Forrás:
www.bekesmatrix.hu    
http://www.bekesmatrix.hu/cikk/47385_atadtak_a_bekes_varosert_es_az_ev_sportoloja_dijakat/

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet