Dávid Mátyás (2003)

Dávid Mátyás
nyugalmazott iskolaigazgató
Békés Városért
2003

Dávid Mátyás nyugdíjba vonulásáig 40 évet töltött el a pedagógusi pályán.


Tanítóként, tanárként, igazgató-helyettesként és igazgatóként nagyfokú elhivatottsággal és emberséggel, valamint a gyermekek iránt érzett szeretettel végezte munkáját.


1978. augusztustól a békési 1. sz. Általános Iskola igazgatójaként a korábbi években összegyűlt vezetői tapasztalatát, majd a szegedi egyetem pedagógiai szakán szerzett tudását hasznosan érvényesítette az általános iskola irányításában.


Helyt állt a város határát sújtó nagy árvíz idején, a tanyasi emberek részére ideiglenes elhelyezést biztosított az iskola falai között. Az erősen leromlott állagú és közel tíz helyen működő intézmény életében jelentős változást hozott az új, korszerű iskola megépítése, személye is hozzájárult ahhoz, hogy 1986-tól a város legszebb. legkorszerűbb iskolájaként működhetett akkoriban az intézmény. Majd tovább bővült étkezdével, művelődési házzal és sportcsarnokkal.


A város közéletében is jelentős szerepet vállalt, az önkormányzat költségvetési bizottságának tagjaként tevékenykedett, és részt vállalt az akkori demokratikus választások törvényes lebonyolítása érdekében a város egyik helyi szavazókörében.


Hivatása iránt érzett elkötelezettsége, a rábízott intézmény felelős irányítása, 35 éven át tartó vezetői tevékenysége, a város közéletében végzett munkája alapján "Békés Városért" kitüntetésben részesült. 

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet