Széchenyire és Kossuthra emlékezett a városvédő alpolgármester

A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület szeptember 21-én tartotta gróf Széchenyi István és Kossuth Lajos tiszteletére rendezett megemlékezést. Vámos Zoltán Békés város alpolgármestere, egyesületünk tagja méltatta a reformkor e két kiemelkedő alakját, valamint ismertette politikai tevékenységüket.

gapix 200921 100951 g

A két mellszobor a békési származású Nagy Sándor adományai, Lantos Györgyi és Máté István művészházaspár alkotásai. Érdekesség, hogy Széchenyi halálát követően, 1866-ban Békés képviselő-testülete volt az első, amely kimondta, hogy közteret nevez el Széchenyi Istvánról. 
gapix 200921 103122 g

A megemlékezést követően koszorút helyezett el Békés Város Önkormányzata nevében Kálmán Tibor polgármester, Vámos Zoltán alpolgármester és Tárnok Lászlóné jegyző, egyesületünk nevében Farkas Lászlóné és Miklós Lajos, a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium nevében Moldován-Garas Helga és Várszegi Éva valamint a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium nevében Patalinus Pál, a tanulók nevében Bíró Szabina és Szatmári László Máté.

Köszönjük Békés város lakosságának, valamint az iskolák képviselőinek jelenlétét.
gapix 200921 100943 gFotó: Gazsó János

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet