Múltunk jövőjéért

1984. április 18-án tartották meg először a Műemlékvédelmi Világnapot, az ICOMOS (International Council on Monuments and Sites = Műemlékek és Helyszínek Nemzetközi Bizottsága) civil szakmai szervezet 1983. évi kezdeményezésére, amit azóta minden évben egyre szélesebb körben, egyre több országban ünnepelnek, köztük nálunk Magyarországon is.

A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület és a Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium ezen alkalomból közös kopjafa-festét szervezett az intézmény területén,  az iskola életében jelentős szerepet betöltő személyiségek tiszteletére.  Hajnóczy Vilmos, Szabó Miklós vagy Farkas Gyula mind olyan személyek voltak, akik sokat tettek  a békési "Mezgéért". A Maloméri Zugban felépített kéttantermes iskola vezetésével Farkas Gyulát bízták meg 1902-ben. Az intézmény első igazgatójának - Farkas Gyulának nevét - 1995-ben vette fel.

Célkitűzésünk, hogy épített értékeinket minél szélesebb körben megismertessük, bemutassuk és felhívjuk rájuk a  figyelmet. Megőrzésük, fenntartásuk fontosságát érezze magáénak minden helyben tanuló, lakó személy.

Továbbá a felújítást végző diákok megismerhetik felmenőiket, akik sokat tettek Békésért, az iskoláért. 5 diák csiszolt, polírozott és festett az iskola belső kertjében. Önkéntes munkájuknak köszönhetően megszépültek a kopjafák.

Moldován-Garas Helga szakközépiskolai intézményegység-vezető kiemelte: hagyományokhoz híven minden évben a ballagókkal, a szerenád alkalmával megkoszorúzzák a kopjafákat, ezzel is megerősítve az iskolához való kötődést. Sokan ekkor szembesülnek iskolánk valós és egyben tiszteletre méltó múltjával.

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet