Sikeres volt a könyvbemutató

A  Madzagfalvi Családi Napok keretében került sor 2020. szeptember 11-én a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület hiánypótló kiadványának bemutatására. Az Emlékhelyek Békésen című könyvről, annak szerkesztőjével dr. Fábián Judittal Szegfű Katalin újságíró beszélgetett a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ kápolna termében a megjelent mintegy félszáz ember előtt. A szerkesztő elmondta, hogy a könyv sorra veszi és bemutatja a városban található több mint száz emléktábla, emlékmű, szobor, kopjafa történetét, létrejöttének okát, főbb jellemzőit  mintegy 200 oldalon, 141 színes fényképpel.

p1eiau5qni1vtuist16hu13gm1tvqv

Az emlékhelyek eltérő jellege, sokszínűsége miatt a szerkesztésre sajátos rendszer jellemző. A kiadvány egy városnéző sétára hívja az olvasót. A séta útvonala fűzi össze az emlékhelyek kiadványban történő elhelyezkedését, amelynek kiindulópontja a Királyok kapuja, majd Ibrány felé tartva, onnan az emlékhelyek központi magját adó Széchenyi térre, a Petőfi utcán végig, és visszakanyarodik a főtérre, onnan a Szarvasi út irányába.

A beszélgetés során elhangzott, hogy helytörténeti témákban további kiadványok megjelenését célozta meg a szerkesztő, mint pl. egy Békés utcaneveivel fogalalkozó munkát, illetve utalt arra is, hogy az Emlékhelyek Békésen című könyv második részében is gondolkodik a későbbiekben.

A szerkesztő továbbá elmondta, hogy számos pozitív visszajelzés érkezett hozzá a megjelenés óta, bízik benne, hogy az olvasók örömüket fogják lelni a könyvben.

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet