​​Százhatvannyolc éve - Emlékezés az aradi vértanúkra

A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület szervezésében zajlott le az aradi vértanúk tiszteletére tartott október 6-i megemlékezés.
A megemlékezés 10 órakor kezdődött a Forradalmi Emlékműnél. Verset szavalt Nédóné Nyíri Katalin. Megemlékező beszédet Forró László Hegyközkovácsi testvértelepülésünk református lelkipásztora mondott. Ezt követően a Gál Ferenc Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulói emlékműsort adtak elő, felkészítő tanáruk Szilágyiné Szabó Ágnes magyar-latin szakos középiskolai tanár. Az ünnepség zárásaként a megemlékezők elhelyezték mécsesüket a Forradalmi Emlékműnél.

gapix 171006 100511 g

A hagyományokhoz híven, idén is két helyszínhez kapcsolódik a egyesületünk október 6-i megemlékezése.

A békési megemlékezéssel egy időben Aradon is megemlékeztünk. Egyesületünk minden évben utazást szervez Aradra általános és középiskolai tanulók részére, akik személyesen láthatták, tapasztalhatták meg az aradi vértanúkat övező kultuszt és tiszteletet.

Az emlékezők Bartyik János tanár vezetésével vettek részt az aradi ünnepi istentiszteleten és a vesztőhelyi megemlékezésen is, amit koszorúzási ünnepség követett. Egyesületünket Pápa Pálné képviselte.

Fotó: Gazsó János (www.gapixfoto.hu)

szechenyi2020infoblokk also

nea 01

 

Épített értékeink

Helyi védelem alatt álló épületek

Műemlék épületek

Helyi kitüntetések

Békés Város Díszpolgára

Békés Városért

Civilek a Városért

Testvértelepüléseink

Hegyközkovácsi

Magyarittabé

emmi emet